Artiştii Adrian Ghenie şi Constantin Flondor, decoraţi de preşedintele Iohannis

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de decorare a artiştilor Constantin Flondor şi Adrian Ghenie, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului le-a conferit celor doi pictori Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

Astfel, preşedintele Iohannis i-a conferit acest ordin lui Constantin Flondor în semn de "înaltă recunoaştere şi apreciere pentru importanta şi prestigioasa carieră pusă în slujba artelor plastice, pentru talentul şi dăruirea prin care a promovat şcoala românească de pictură", iar lui Adrian Ghenie în semn de "apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea şcolii româneşti de pictură în lume".

Cei doi sunt unii dintre cei mai importanţi artişti contemporani. Lucrări ale lui Adrian Ghenie au fost adjudecate la câteva milioane de dolari la licitaţii din străinătate. Anul trecut, lucrarea "Boogeyman" a fost cumpărată la 4,85 milioane de lire la o licitaţie Sotheby's din Londra. Constantin Flondor este co-fondatorul grupurilor "Prolog", "Sigma" şi "111". AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close