Atacatorul din Noua Zeelandă, Brenton Tarrant, a fost în România! Ce a făcut la noi în țară

Atacatorul de la Christchurch a fost în vizită în România. De asemenea, acesta a mai călătorit, în anul 2018, în Bulgaria, relatează Agerpres, citând DPA. Bărbatul a deschis focul asupra a 200 de oameni, dintre care 49 au murit, iar alte 48 au fost rănite. Tânărul a atacat două moschei, iar fapta lui a fost transmisă live pe internet, chiar de acesta.

Atacatorul din Noua Zeelandă, Brenton Tarrant, în vizită în România

Brenton Tarrant a părăsit Bulgaria cu o cursă aeriană cu destinația București, moment în care a închiriat o mașină pentru a putea ajunge în Ungaria, a precizat un procuror general al Bulgariei. Deocamdată, autoritățile nu dispun de ″de date cu privire la activităţi teroriste şi contacte ale acestei persoane în Bulgaria.″Tarrant a efectuat o vizită mai scurtă, în Balcani, în perioada 28-30 decembrie, în anul 2016. Atacatorul din Noua Zeelandă a călătorit cu autocarul prin Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Bosnia.

În timp ce Tarrant se îndrepta spre atacul care le-a adus sfârșitul a 49 de oameni, acesta ar fi cântat o melodie tradițonală sârbă. Ministrul de externe sârb Ivica Dacic a răspuns că tânărul de 28 de ani ″nu are nimic de-a face cu Serbia”. “Serbia nu are nicio legătura cu aceasta, noi nu cerem nimănui să răzbune nicio victimă sârbă în lume”, a mai afirmat Dacic, potrivit agenţiei dpa. “Nu ştiu cine l-ar fi putut inspira. Am văzut alte nume (naţionalităţi) pe listă, aşa că întrebaţi alte ţări ce legătură au ele cu aceasta”, a adăugat responsabilul sârb.

Brenton Tarrant, vizită în România

Martor la atacul din Noua Zeelandă, mărturii cutremurătoare

„Când s-a deschis focul, lumea s-a înghesuit spre ieșire. Dar ușa s-a închis și atacatorii și a început să-i împuște. A mers în toate încăperile și a împușcat pe toată lumea”, a povestit acesta. „Tipul purta ceva ca o uniformă de armată. Şi avea o armă mare şi…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata