Atacul mortal cu înjunghiere și împușcare în Japonia

De Jurnalul Național Actuale Externe 172 citiri
2 min citire
Poliția l-a descris pe atacatorul îmbrăcat în camuflaj ca fiind un bărbat care poartă o pălărie, mască și ochelari de soare.

Trei persoane au fost ucise – inclusiv doi ofițeri de poliție – și una a fost rănită într-un atac cu împușcătură și înjunghiere în Japonia rurală, făptuitorul îmbrăcat în camuflaj baricadându-se în interiorul unei clădiri, spun știrile.

Ofițerii s-au grăbit joi la fața locului, după ce un pieton a raportat o agitație în orașul Nakano din prefectura centrală a Japoniei Nagano.

Un martor a declarat pentru televiziunea publică NHK că o femeie a căzut în timp ce era urmărită de suspect, care apoi a înjunghiat-o cu un cuțit și a împușcat în doi ofițeri de poliție cu o pușcă când au ajuns la fața locului.

„O femeie a venit în fugă de pe drum și a spus „ajută-mă” și a căzut”, a spus bărbatul. „În spatele ei a venit un bărbat îmbrăcat în camuflaj și cu un cuțit mare, care a înjunghiat-o în spate.”

O a patra persoană care a fost rănită nu a putut fi salvată deoarece se afla în apropierea locului în care a fost ascuns suspectul.

Poliția l-a descris pe atacator ca fiind un bărbat care poartă o pălărie, mască și ochelari de soare, a spus agenția Kyodo. Autoritățile municipale i-au îndemnat pe cei din zonă să stea acasă. Nu au fost cunoscute imediat alte detalii, inclusiv despre suspect și motivele acestuia.

Crimele care implică arme sunt extrem de rare în Japonia, unde deținerea armelor este strict reglementată și oricine dorește să dețină o armă trebuie să treacă printr-un proces riguros înainte de a se acorda o licență.

Sursa – www.aljazeera.com