A crescut producţia de hidrocarburi şi vânzările de gaze ale OMV

181

În primele trei luni din acest an, grupul austriac OMV a anunţat, că producţia sa de hidrocarburi a crescut puternic, comparativ cu perioada similară a anului trecut, apropiindu-se de nivelul înregistrat la începutul anului 2019, informează acţionarul majoritar de la OMV Petrom într-un comunicat de presă.

Astfel, producţia de hidrocarburi a OMV a crescut până la 495.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 472.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul patru al anului trecut. Comparativ, la începutul anului 2019, producţia de hidrocarburi a grupului OMV a trecut de 500.000 barili echivalent petrol pe zi.

Cu toate acestea, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a rămas la un nivel scăzut în primul trimestru al acestui an, la 1,68 dolari pentru un baril de echivalent petrol, semnificativ mai mică decât cea de 4,93 dolari pentru un baril de echivalent petrol din primul trimestru al anului trecut dar mai mare decât cea de 0,87 dolari pentru un baril de echivalent petrol din trimestrul al treilea al anului trecut.

Totodată, rata de utilizare a rafinăriilor OMV a rămas la un nivel scăzut de 81% la începutul acestui an, acelaşi cu cel înregistrat la finele anului trecut, comparativ cu cel de 94% la începutul anului trecut. De asemenea, vânzările totale de produse rafinate ale OMV au scăzut până la 3,18 milioane tone în primul trimestru, de la 3,99 milioane tone în primul trimestru al anului trecut. În schimb, au crescut vânzările de gaze naturale până la 59,02 Twh, de la 48,03 Twh în primul trimestru al anului trecut.

Din punct de vedere al rezultatelor, grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an în data de 29 aprilie.

Aşadar, OMV cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata