Au fost confiscate bunuri în valoare de peste 270.000 de lei

0 40

Susceptibile a fi contrafacute, peste o mie de articole textile si de incaltaminte in valoare totala de 275.500 de lei, au fost confiscate de politistii de frontiera giurgiuveni dintr-un TIR cu piese auto din Turcia pentru Romania.

„In Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, un cetatean roman in varsta de 44 de ani, la volanul unui autocamion marca DAF, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto din Turcia pentru o societate din Romania. Cu ocazia controlului efectuat in baza analizei de risc, politistii de frontiera au descoperit, in compartimentul marfa al autocamionului, cantitatea totala de 1.107 de articole textile si de incaltaminte, inscriptionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafacute”, se arata intr-un comunicat de presa emis vineri de ITPF Giurgiu.

In cadrul cercetarilor, soferul a declarat ca a fost contactat de un cetatean turc care i-a propus sa transporte bunurile in Bucuresti, contra sumei de trei sute de euro.

Astfel bunurile, a caror valoare daca ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridica la suma totala de 275.500 lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

In acest context, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de „punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu marca inregistrata pentru produse identice sau similare” fapta prevazuta si pedepsita de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata