Au început acţiunile pentru crearea Academiei Liberty – Greensteel

Două instituţii importante din Galaţi, Combinatul siderurgic şi Universitatea „Dunărea de Jos”, au început acţiunile pentru crearea Academiei Liberty-Greensteel, după ce în luna iunie a fost semnat un protocol în acest sens, a anunţat, miercuri, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

În urma unei vizite şi a unei discuţii detaliate care au avut loc la sediul instituţiei de învăţământ superior, cei doi parteneri au preliminat un prim set de iniţiative de colaborare atât în cercetare ştiinţifică aplicată, cât şi pe plan educaţional.

În acest sens, o delegaţie extinsă a combinatului  siderurgic a vizitat numeroase laboratoare şi puncte de micro-producţie ale universităţii.Astfel, delegaţia, alături de profesori şi de cercetători, a explorat posibile domenii de interes comun din zone tehnice cum ar fi: robotică, automatizări, inginerie electrică, sudură şi tăieri cu plasmă, protecţie la coroziune, nano-tehnologii, protecţia mediului, materiale polimerice şi injectabile.

Au mai avut loc conferinţe de lucru, în cadrul cărora s-au avansat posibile aplicaţii  cu conducerile facultăţilor tehnice, ale unor studii şi cercetări tehnice, cu aplicabilitate în procese tehnologice ale combinatului.

Din acest punct de vedere s-a discutat şi despre o întărire a schimbului de date privind profilul de pregătire academică, în vederea apropierii acestuia de necesităţile industriale ale producătorului gălăţean de oţel.

„Din discuţiile purtate, au rezultat numeroase idei asupra cărora să se aplece experţii noştri şi cei ai universităţii. Sunt deja câţiva ani de când, prin intermediul programului nostru de Internship-Şcoală de Vară, burse, sesiuni tematice-, am creat o primă punte către sistemul educaţional, dar acum este momentul să facem mai mult”, a declarat directorul combinatului, Bogdan Grecu.

În aceeaşi ordine de idei, rectorul universităţii, Lucian Georgescu, a afirmat că „suntem convinşi că putem să dezvoltăm nişte tematici de interes comun, în funcţie de priorităţile fiecărei instituţii.” Din această colaborare, dorim să” reuşim să materializăm acest demers şi să facem posibil transferul de know-how în ambele direcţii. Noi avem de învăţat de la mediul economico – social, pe de o parte, iar pe de altă parte, putem să transferăm experienţa şi competenţele noastre către combinat”.

Aşadar, Combinatul siderurgic şi Universitatea „Dunărea de Jos” au semnat în iunie un protocol de colaborare denumit Academia Liberty – Greensteel, cu scopul de a încuraja mai mulţi tineri specialişti să intre în această industrie oţelului, pentru a ajuta la dezvoltarea metodelor de producţie durabile, dar şi pentru întărirea relaţiilor în domenii ca cercetarea ştiinţifică şi educaţia.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata