Aurelia Cristea (Pro România): Avem o problemă cu mediul, care ne afectează calitatea vieţii

Vicepreşedintele Pro România Aurelia Cristea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că problemele de mediu ale României sunt majore, că ele ne afectează calitatea vieţii şi că trebuie dezbătute, pentru a putea să fie rezolvate.

"Am organizat prima dezbatere la Cluj pe mediu şi ne dorim ca astfel de dezbateri să avem în continuare în toate domeniile de activitate şi ale economiei. Această primă dezbatere am făcut-o pe mediu tocmai pentru faptul că există o problemă despre care prea puţin se vorbeşte, aceea a managementului deşeurilor şi care ne poate afecta în viitor grav calitatea vieţii. Cred că este extrem de important să vorbim despre problemele pe care le avem, să vedem care sunt soluţiile şi cu atât mai mult este important să purtăm un dialog cu specialiştii din domeniu, cu cei care lucrează în cercetare pe acest domeniu, să vedem ce transfer de tehnologii noi putem face, astfel încât să reuşim într-o perioadă relativ scurtă, ne-am dori, să rezolvăm această mare problemă pe care o avem astăzi cu managementul deşeurilor la nivelul întregii ţări", a spus Aurelia Cristea.

Pro România a organizat, vineri, la Cluj, dezbaterea publică cu tema "Managementul deşeurilor, între necesităţi şi realitate".

"Infringement, procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, amenzi şi penalităţi, probleme grave de mediu. Acestea NU sunt cuvinte aruncate la întâmplare, ci (doar) o parte din consecinţele rezultate din nerespectarea legislaţiei europene şi româneşti în domeniul depozitării deşeurilor", se arată într-o informare a organizatorilor.

La dezbatere au participat, printre alţii, vicepreşedinţii Pro România Cătălin Nechifor şi Aurelia Cristea şi coordonatorul departamentului de mediu al Pro România, dr. Mihaela Frăsineanu.

Dezbaterea şi-a propus să analizeze situaţia celor 14 Sisteme de Management Integrat al Deşeurilor (SMID-uri)…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata