Autoturismele parcate pe trotuar ar putea fi ridicate de Poliţie. Un deputat USR anunţă o iniţiativă legislativă în acest sens

0


Deputatul USR Cătălin Drulă vrea să iniţiaze un proiect de lege prin care şi maşinile parcate pe trotuar să fie ridicate de Poliţie, pentru parcare ilegală. Este vorba despre maşinile care sunt urcate în totalitate pe trotuare, deputatul USR precizând că, în acest moment, există un vid legislativ în acest context.

Parlamentarul a anunţat că luni va depune la Parlament o inițiativă legislativă care să corecteze articolul din Codul Rutier referitor la ridicarea mașinilor parcate ilegal.

“Așa cum este formulat acum, pot fi ridicate doar mașinile parcate ilegal pe carosabil. Ceea ce înseamnă că dacă o mașină este în totalitate urcată pe trotuar Poliția nu poate decât să aștepte ca proprietarul să o mute de acolo”, a scris deputatul, pe Facebook.

Drulă, care este membru în comisia de Transporturi, mai spune că, în prezent, nu există posibilitatea legală ca într-un caz de urgență să poată fi ridicată o mașină parcată ilegal pe trotuar.

“Spre exemplu, dacă intrarea într-un spital sau într-o grădiniță sunt blocate de o mașină astfel parcată. Sau dacă trotuarul este complet blocat și pietonii (de ex. mame cu copii în cărucior sau persoane în vârstă cu probleme de deplasare) trebuie să meargă pe drum expunându-se pericolului. Știm cu toții astfel de situații din orașele mai mari sau mai mici ale României. Da, lipsa locurilor de parcare e o problemă uriașă. Și de fapt, mai larg, politicile de mobilitate urbană sunt dezastruoase. Dar asta nu înseamnă că Poliția trebuie să fie legată de mâini prin lege în cazurile grave, în care prin nepăsarea unora, alții sunt chinuiți și expuși pericolului”, a arătat el.

Referitor la propunerea legislativă, Cătălin Drulă a explicat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata