Avertismentul lui Klaus Iohannis, după întârzierea publicării în MO a decretului de prelungire a mandatului Statului Major al Apărării: „Are grave consecințe”

0

Decretul prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp) a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar preşedintele Klaus Iohannis atenţionează că întârzierea publicării acestui decret „are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, precizează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituţie, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură”.

„Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Tării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României. Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.  Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură. Președintele României atentionează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, se arată în comunicatul transmis vineri, 28 decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, tot astăzi, decretul pentru prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata