Avertismentul unui deputat britanic: Copiii cetățenilor din UE riscă să-și piardă dreptul de a rămâne în Marea Britanie, după Brexit


Copiii cetățenilor din țările UE riscă să își piardă dreptul de ședere în Marea Britanie, după Brexit, din cauza confuziei legate de sistemul de obținere a statutului de rezident permanent, conform unui parlamentar britanic.

Îngrijorările se referă la ținerii care neglijează să aplice pentru noul stătut special de rezident permanent („settled status”), cel mai probabil deoarece părinții lor consideră că aceștia sunt deja britanici cu drepturi depline.

Reprezentanții unor organizații civice au semnalat această problemă „foarte îngrijorătoare” membrilor unei comisii parlamentare britanice, menționând că în legislație nu au fost incluse „măsuri de protecție” a persoanelor care vor fi afectate de acest gen de situații.
„Ne-am putea trezi cu un număr semnificativ de copii care depășesc termenul de depunere a aplicațiilor, fără să își dea seama de drepturile pe care le au acum, și să își piardă aceste drepturi”, a declarat președintele Comisiei Parlamentare, Yvette Cooper.
Aproximativ 3,7 milioane de cetățeni ai UE din Marea Britanie trebuie să-și asigure dreptul de ședere, cu termenul limită din decembrie 2020, cu condiția evitării unui Brexit fără acord.

Toți cetățenii UE rezidenți în Marea Britanie care doresc să continue să beneficieze de drepturile conferite de legislația UE trebuie să obțină noul stătut de rezident permanent. Conform Ministerului de Afaceri Externe din România, procesul de înregistrare pentru noul status este disponibil publicului până la data de 30 martie 2019.

Citește și… Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata