Avertizările Chinei au dus la coborârea cotaţiei criptomonedei bitcoin sub 40.000 de dolari

141

Miercuri 19 mai 2021, criptomoneda bitcoin a coborât sub pragul simbolic de 40.000 de dolari, o premieră în ultimele trei luni, după ce mai multe federaţii bancare din China au avertizat că aceste criptomonede „nu sunt monede adevărate”, transmite AFP.

Astfel, în jurul orei 6:30 GMT, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 38.940 de dolari, o scădere de 9% comparativ cu ziua precedentă şi un declin de 40% faţă de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie.

În contextul criptomonedelor, cum că „nu sunt monede adevărate”, de mai mult federaţii bancare de referinţă din China, lansând astfel, un avertisment împotriva „speculaţiei”, într-o ţară care îşi pregăteşte propria monedă virtuală.

Cu o perioadă de timp în urmă, China era una dintre cele mai puternice pieţe pentru bitcoin, cea mai răspândită monedă virtuală. Însă în 2019 autorităţile de la Beijing şi-au schimbat punctul de vedere iar plăţile cu criptomonede au fost declarate ilegale pe motiv că acestea monede pot fi un instrument utilizat în activităţi infracţionale. Ţara asiatică est îngrijorată de riscul speculativ pe care îl prezintă criptomonedele pentru sistemul său financiar. În schimb, activităţile de minare de bitcoin şi deţinerea de monedă virtuală sunt tolerate.

În acest context,  cele mai recente avertismente lansate de autorităţile chineze vin după o serie de postări pe Twitter ale patronului Tesla, Elon Musk. Acesta a anunţat ca vehiculele Tesla nu vor mai putea fi cumpărate folosind Bitcoin, după ce în februarie constructorul american de automobile Tesla a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Suspendarea achiziţiilor cu criptomonedă este cauzată de preocupările legate de impactul consumului energetic necesar pentru minarea criptomonedelor asupra mediului, conform unei postări a lui Musk pe Twitter.

În prezent, în plan mondial, Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Aşadar, în tehnologia blockchain, utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata