Barna, de Ziua Constituţiei: Îndemnul USR este la respectul statului de drept şi la protejarea parcursului democratic al României

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a lansat un îndemn sâmbătă, cu ocazia Zilei Constituţiei, la respectarea statului de de drept şi la protejarea parcursului democratic al României, susţinând că avem nevoie de o Constituţie care să prevadă independenţa procurorilor, depolitizarea Curţii Constituţionale, iar persoanele condamnate penal să nu poată ocupa funcţii publice.

"Îndemnul nostru, al Uniunii Salvaţi România, de Ziua Constituţiei este un îndemn la respectul statului de drept şi la o luptă pentru protejarea parcursului democratic al României. În egală măsură, USR îşi doreşte ca democraţia şi statul de drept să fie întărite în România, iar actuala Constituţie trebuie să ţină pasul cu schimbările dorite de societate. Avem nevoie de o Constituţie care să prevadă independenţa procurorilor, depolitizarea Curţii Constituţionale şi, mai ales, fără penali în funcţii publice", a scris Dan Barna, pe Facebook.

Acesta a mai arătat că statul de drept este un principiu care stă la baza construcţiei democratice a României şi că USR va lupta pentru ca acesta să facă parte în continuare din viaţa românilor.

"Suntem astăzi stat membru al Uniunii Europene, avem cetăţeni care trăiesc şi se inspiră din valorile democratice şi europene, iar statul de drept reprezintă una din principalele valori fundamentale care stau la baza întregii construcţii democratice a României pentru care s-au sacrificat generaţii întregi. USR va lupta pentru ca acest principiu să facă parte şi din viaţa românilor de mâine. Nu abandonaţi statul de drept!", a precizat Dan Barna.

Liderul USR, susţine, în context, că actuala conducere a statului roman este "acaparată" de o grupare de interese care calcă în picioare statul de drept şi supremaţia legii.

"În prezent, o grupare de interese care a acaparat conducerea statului român calcă în picioare statul de drept şi supremaţia legii…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata