Barna: Nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poată organiza în acelaşi timp cu alegerile

0

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poată organiza odată cu alegerile, subliniind că preşedintele Klaus Iohannis a contestat "pe bună dreptate" la Curtea Constituţională articolul care prevede că în ziua alegerilor europarlamentare nu se pot organiza alte tipuri de alegeri şi nici referendumuri.

"Prin această lege, PSD încerca să blocheze posibilitatea preşedintelui de declanşa un astfel de referendum cu ocazia primelor alegeri şi preşedintele a contestat acest articol pe bună dreptate, spun eu, pentru că nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poate facă odată cu alegerile. Din considerentele logistice, ca să luăm cel mai simplu, modalitatea de a nu mai irosi bani, în momentul în care se organizează un referendum odată cu alegerile costurile ar fi cam aceleaşi", a precizat Barna, la o conferinţă de presă.

El a spus că USR îşi menţine solicitarea către preşedintele Iohannis de a organiza un referendum pe justiţie.

"USR îşi menţine solicitarea adresată preşedintelui României de a organiza cât mai curând posibil referendumul pe justiţie, pentru că România este ţinută captivă de doi ani în subiectul justiţiei. În momentul în care ar avea loc un astfel de referendum, cetăţenii, în mod democratic, ar spune dacă ei consideră că viziunea de dezvoltare Liviu Dragnea, conform căruia hoţii trebuie să conducă un stat cu mândrie şi să creeze acest model pentru tineri, este varianta pe care o vor sau românii vor un stat european democratic în care hoţii să stea la puşcărie şi persoanele competente, integre şi profesioniste să conducă ţara. Românii trebuie să aibă dreptul să facă această opţiune. Un astfel de referendum ar închide drama în care ne târâm de doi ani de zile", a adăugat Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata