Barna: Singurul criteriu de alocare a miniştrilor pe poziţii este loialitatea faţă de liderul absolut, Liviu Dragnea

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că la remanierea guvernamentală "singurul criteriu de alocare a miniştrilor pe poziţii" este loialitatea faţă de liderul absolut, Liviu Dragnea, iar criteriul competenţei nu există.

"Avem, iată, o remaniere foarte interesantă, este o consecvenţă, din punctul USR de vedere, în ceea ce priveşte politica în mecanism comunist. Cred că vă amintiţi cu toţii, în perioada comunistă era această caracteristică a rotirii cadrelor, a rotirii incompetenţei, pentru că singurul criteriu care era avut în vedere în perioada comunistă era loialitatea faţă de liderul absolut. Este exact aceeaşi situaţie, am văzut ieri o remaniere în care singurul criteriu de alocare a miniştrilor pe poziţii este loialitatea faţă de liderul absolut, Liviu Dragnea, criteriul competenţei din nou nu există şi nu se regăseşte în niciuna din noile numiri. Serios vorbind, Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi? Poate să fie un dispreţ mai mare faţă de această temă pe care România o aşteaptă de 30 de ani, tema unei autostrăzi care să unească provinciile din România? Evident că nu. Cel mai important minister al României, Ministerul Dezvoltării, este dat unui domn care are într-adevăr calitatea remarcabilă de a se îmbrăca decent şi asta conform observaţiilor presei. (…)Din punctul meu de vedere, Ilan Laufer nu are nicio caracteristică profesională care să îl îndreptăţească să conducă cel mai important minister al României, care, de fapt, distribuie banii de dezvoltare ai statului român", a spus Barna la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene urmează să fie făcută "cu lachei ai lui Liviu Dragnea şi baroni locali".

"România, în continuare, este la coada Europei. (…) Ce avem la doi ani după (alegeri – n.r.)? Avem o Românie aşezată oficial la coada Europei, decuplată de Bulgaria, o Românie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata