BCE înfiinţează un centru dedicat schimbărilor climatice

86

Preşedintele Cristine Lagarde a anunţat luni că Banca Centrală Europeană (BCE) va înfiinţa un centru de expertiză dedicat schimbărilor climatice, un subiect de importanţă crescută pentru economie şi politica monetară actuală, informează AFP.

În contextul bancar comunitar, acest nou centru, care va deveni operaţional la începutul lui 2021, va consilia BCE cum să încorporeze aspectele ce ţin de mediu în politica monetară şi supervizarea bancară. Astfel că aproximativ 12 persoane vor lucra în noul centru interiorul BCE.  Şi este posibil ca unii colaboratori asociaţi ai noii structuri, precum experţi în climă sau gestionarea datelor, să fie recrutaţi din exterior deoarece BCE nu are acest tip de specialişti în rândul personalului.

„Am decis să înfiinţăm un nou centru dedicat schimbărilor climatice pentru a aduce laolaltă mai eficient diferitele tipuri de expertiză cu privire la climă care există în cadrul băncii. Schimbările climatice afectează toate domeniile politicii noastre”, a spus Christine Lagarde.

În contextul BCE, în urmă cu un an, aceasta a lansat un amplu proces de revizuire strategică a politicii monetare, primul exerciţiu de acest fel de după 2003, în care ar urma să se ţine cont şi de lupta împotriva schimbărilor climatice. Schimbările climatice „fac parte integrantă din procesul de revizuire a strategiei noastre de politică monetară”, a afirmat Christine Lagarde cu prilejul unei conferinţe organizate de Institute for Law and Finance (ILF) din Frankfurt.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata