BCR începe să primească cereri pentru credite prin programul ‘Noua Casă’

64

Începând de joi 10 septembrie anul în curs, Banca Comercială Română începe să primească cereri de creditare prin programul ”Noua Casă”, în limita plafonului de 600 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Astfel, banca oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minimum 5% şi comision 0 pentru analiza dosarului.

În cadrul acestui program, suma maximă ce poate fi obţinută poate ajunge la 119.000 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele ”Noua Casă” BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului.

Sunt 14 bănci intrate în programul „Prima Casă”, transformat în „Noua Casă”, iar din plafonul total de două miliarde de lei acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), 600 de milioane de lei au revenit BCR.

Tot în cadrul acestui program, avansul minim este de 5% pentru locuinţe de până la 70.000 euro, echivalent lei, şi 15% pentru locuinţe cu valori între 70.000 şi 140.000 de euro, echivalent lei.

În contextul dat, fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanţiilor puse la dispoziţie de Guvernul României pentru acest program. Dintre acestea, BCR mai are la dispoziţie 450 de milioane de lei, după desfăşurarea programului „Prima Casă”, în prima parte a anului.

Aşadar, Banca Comercială Română s-a alăturat programului „Prima Casă” încă din 2009 şi, de atunci, un român din patru a ales să îşi achiziţioneze prima locuinţă prin BCR.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner