Beneficiile consumului de iaurt

137

În orice supermarket sau magazin există un raion specializat de lactate, deci este imposibil să treci pe lângă un astfel de raion și să nu găsești o varietate de tipuri de iaurt. Dacă nu te poți hotârî în privința alegerii corecte a iaurtului, este dificil să știi ce este mai potrivit pentru tine și organismul tău. Este bine să fii informat/ă din timp în privința acestui aspect pentru a fi conștient de produsele din comerț și pentru a ști ce este cel mai potrivit și sănătos să alegi pentru tine.

Iaurtul pur și simplu natural

Iaurtul simplu se obține prin fermentarea laptelui pasteurizat și nu conține adaos de arome, zahăr sau alți conservanți. Este foarte potrivit pentru tine deoarece acest tip de iaurt se digeră cel mai ușor și de asemenea oferă o serie de beneficii pentru organismul uman, grație modului în care a fost produs. Pentru că iaurtul natural conține bacterii bune pentru organism, acest tip de iaurt ne ajută la grăbirea producerii de celule alb, fapt care funcționează ca aliat în lupta împotriva infecțiilor.

Iaurtul grecesc

În raport cu un iaurt obișnuit, iaurtul grecesc conține mai multe proteine deoarece acesta este obținut prin eliminarea zerului. Iaurtul grecesc are un conținut ridicat de vitamina B12 și un conținut scăzut de carbohidrați ceea ce îți ajută metabolismul să funcționeze corespunzător. Fii sigur că vei ajunge la greutatea dorită de tine și cu un aport sănătos de nutrienți dacă alegi să îl consumi constant.

 

Iaurtul ajută în diete

 

Iaurtul este un produs alimentar ce oferă senzația de sațietate atunci când este consumat. De aceea, este ideal în diete iar persoanele care consumă iaurt au șanse mai mare să slăbească. Dacă iaurtul pe care îl alegi este unul neprocesat industrial, atunci va conține probiotice, microorganisme vii ce te ajută la o bună funcționare a sistemului imunitar și digestiv și mențin echilibrul florei intestinale.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata