Bicarbonatul de sodiu te ajută în curățenia de toamnă. Cele mai rapide trucuri pentru toate gospodinele

Toamna se apropie cu pași repezi, iar femeile se pregătesc pentru curățenia generală. Bicarbonatul de sodiu este un praf magic pe care îl are orice gospodină în bucătărie. Astăzi îți vom prezenta câteva trucuri simple și ieftine cu bicarbonat. 

Soluții cu bicarbonat de sodiu pentru curățenia generală de toamnă

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui soluțiile chimice și scumpe. Și unde mai pui că este la îndemâna oricărei gospodine. Dacă vrei să te apuci de curățenia generală de toamnă apelează la soluții de curățat ieftine și cât mai puțin toxice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau oțetul. 

Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenie: 

Pentru a curăța suprafețele din baie și bucătărie combină două căni de apă, două linguri de bicarbonat de sodiu și un sfert de cană de oțet. Soluția aceasta te va ajuta să îndepărtezi petele de umezeală, resturile de săpun și alte reziduuri. Lasă să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă din abundență.
Pentru a curăța cuptorul pune într-un castron cu apă câteva linguri de bicarbonat. Pune acest castron în cuptor și programează-l pentru 3-5 minute. În momentul în care timpul s-a încheiat este foarte important să nu deschizi ușa ca vaporii degajați să dizolve murdăria. Curăță apoi cu o cârpă curată.
Pentru a curăța frigiderul și a îndepărta mirosurile neplăcute folosește tot bicarbonat de sodiu. Pune într-un vas mic bicarbonat și așază vasul în frigider. Vei descoperi că toate mirosurile persistente au dispărut. Alimentele nu vor fi influențate de această soluție.
Pentru a curăța covoarele amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de detergent de haine și un sfert de pahar de oțet. Pulverizează această soluție pe covoare, las-o să acționeze câteva minute și apoi freacă cu o perie. Clătește cu o cârpă curată pe care ai înmuiat-o în apă călduță cu puțin…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata