BIOGRAFIE/ Cine este Gabriel Benjamin Leș, ministrul propus al Apărării

Gabriel Benjamin Leș a mai deținut funcția de ministru al Apărării și în Cabinetul Grindeanu. Senator PSD, el a deținut mai multe funcții: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect și director executiv APIA și până de curând, secretar de stat în MApN. 

Leș are 42 de ani, a fost consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA. Până să fie propus ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, a fost fost secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta.

Acum este propus din nou pentru funcția de ministru al Apărării, în locul lui Mihai Fifor.

Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

În 2007 a obţinut un certificat de absolvire a Programului de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte”, curs urmat în cadrul Institutului Naţional de Administraţie. În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.

Totodată, acesta este specializat în „Securitate şi bună guvernare”, calificare obţinută în 2016, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Gabriel Leş a devenit senator, și deține funcția de secretar al Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata