Birchall: Guvernul şi UNICEF vor continua proiectele comune, astfel încât drepturile copiilor să fie respectate

0

Guvernul şi UNICEF vor continua proiectele comune, astfel încât drepturile copiilor să fie respectate şi apărate, a afirmat viceprim-ministrul Ana Birchall, marţi, în cadrul unei întrevederi cu Afshan Khan, director regional UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală şi coordonator special pentru refugiaţi şi migranţi în Europa.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, în cadrul întrevederii cu Afshan Khan, Ana Birchall a transmis mesajul premierului Viorica Dăncilă de apreciere faţă de proiectele desfăşurate de UNICEF în România. Totodată, ea a prezentat iniţiativele prim-ministrului şi ale Guvernului referitoare la drepturile copiilor.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de asigurarea drepturilor copiilor, de activitatea UNICEF în România şi de continuarea proiectelor comune din cadrul cooperării României cu UNICEF, în conformitate cu Programul de ţară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.

Ana Birchall a evidenţiat acţiunile desfăşurate de România pentru promovarea şi protejarea drepturilor copilului, subliniind că "politicile publice privind protecţia copiilor sunt în concordanţă cu angajamentele pe care România şi le-a asumat prin convenţiile internaţionale, fiind pe deplin armonizate cu standardele europene şi internaţionale în domeniu".

"Guvernul Dăncilă împreună cu UNICEF vor continua proiectele comune astfel încât drepturile copiilor să fie respectate şi apărate, iar fiecare copil să poată beneficia de o viaţă decentă, educaţie, protecţie şi incluziune socială. Protecţia copilului este un domeniu important pentru România şi progresele înregistrate în ultimele decenii în acest domeniu se datorează şi sprijinului primit de România din partea UNICEF", a declarat vicepremierul român.

La rândul său, reprezentantul UNICEF a apreciat angajamentul Guvernului pentru promovarea proiectelor comune şi a iniţiativelor care contribuie la asigurarea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close