Birchall, la forumul de la Reykjavik: În exercitarea preşedinţiei Consiliului UE, România va acorda o atenţie deosebită dimensiunii sociale

0

România va acorda, în exercitarea preşedinţiei Consiliului UE, o atenţie deosebită dimensiunii sociale şi principiilor care o alcătuiesc – egalitatea de gen, incluziunea socială, siguranţa la locul de muncă, echilibrul între carieră şi viaţa privată, a transmis viceprim-ministrul Ana Birchall, la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL).

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, Ana Birchall a participat, luni şi marţi, la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL), eveniment desfăşurat la Reykjavik, în Islanda, care şi-a propus să abordeze rolul şi implicarea femeilor într-o societate digitalizată şi interconectată.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis, în intervenţia sa, mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă referitor la priorităţile pe tema politicilor de gen pe care ţara noastră şi le va asuma la momentul preluării preşedinţiei rotative a Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019, precizează sursa citată.

"România va acorda o atenţie deosebită dimensiunii sociale, în exercitarea preşedinţiei Consiliului UE, şi principiilor care o alcătuiesc: egalitatea de gen, incluziunea socială, siguranţa la locul de muncă, echilibrul între carieră şi viaţa privată. Egalitatea de gen ne priveşte pe toţi şi este importantă pentru noi ca indivizi. Este, de asemenea, esenţială pentru bunăstarea societăţilor noastre. Comunităţile puternice sunt cele care promovează şi susţin că fiecare cetăţean poate face diferenţa. Echilibrul între bărbaţi şi femei este o trăsătură esenţială a tuturor democraţiilor stabile şi transparente. Nu numai că încurajează dezvoltarea economică, dar promovează bunăstarea generală şi conduce la o Europă mai incluzivă şi mai echitabilă atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi", se arată în mesajul prezentat de Ana Birchall.

Vicepremierul a declarat că un important obiectiv al preşedinţiei române la Consiliul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close