Bistriţa-Năsăud: Elevii vor primi la şcoală lapte, produse de panificaţie şi mere ambalate individual

36

În noul an şcolar, elevii şi preşcolarii din judeţul Bistriţa-Năsăud vor primi, lapte, produse de panificaţie şi mere ambalate individual, potrivit deciziei luate de membrii comisiei judeţene de implementare a „Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023”, se arată într-un comunicat remis luni de Instituţia Prefectului.

Despre această temă, la şedinţă au participat subprefectul Eugen Curteanu, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud cu atribuţii în implementarea programului şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

„Subprefectul Eugen Curteanu le-a solicitat celor prezenţi propuneri pentru întocmirea unei liste de alimente care să fie cât mai atractivă pentru preşcolari şi elevi, listă care să conţină în acelaşi timp produse sănătoase, cu o valoare nutriţională adecvată. Concluzia discuţiilor a fost că, în condiţiile impuse de pandemie, nu se pot face modificări majore la lista alimentelor. În primul rând, varianta introducerii legumelor sau asigurării unei diversităţi în ceea ce priveşte fructele nu reprezintă momentan o soluţie potrivită, deoarece acestea au termen de valabilitate redus, iar în şcoli nu există condiţii optime de depozitare sau pregătire pentru consum. În al doilea rând, pentru că acum fiecare produs trebuie ambalat individual şi va fi necesară o atenţie deosebită în ceea ce priveşte transportul şi manipularea. Aşadar, s-a stabilit că în actualul context, produsele adecvate sunt: produsele de panificaţie, laptele UHT, biscuiţii şi merele”, se menţionează în comunicatul Prefecturii.

În acest sens, pentru 26 de unităţi teritorial-administrative, licitaţiile pentru aceste produse care vor ajunge în şcoli vor fi organizate de Consiliul Judeţean, în timp ce restul de 36 de primării şi-au asumat derularea programului şi vor face achiziţii directe de la producători locali.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata