Black Sea Oil & Gas semnează cu ENGIE acordul de vânzare a gazelor pentru furnizarea de gaze naturale din Proiectul MGD

0 100

Semnarea acordului de vânzare a gazelor naturale dintre Black Sea Oil & Gas SRL şi ENGIE Energy Management Romania S.R.L. la sediul ENGIE din Paris, 19 noiembrie 2018

 

Bucureşti, România, 20 noiembrie 2018: Black Sea Oil & Gas SRL (“BSOG”) împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL (“Petro Ventures”) şi Gas Plus International B.V. (“Gas Plus”), anunță semnarea acordului de vânzare a gazelor naturale (“Acordul”) cu ENGIE, prin intermediul filialei sale ENGIE Energy Management România S.R.L. (“ENGIE”), pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“proiectul MGD”).

Potrivit acestui acord, care va fi aplicabil doar în cazul obținerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, ENGIE va achiziționa gaze naturale din zăcămintele Ana și Doina pe o perioadă de minim 10 ani, în conformitate cu legislația românească. Volumele contractuale preconizate la finalizarea proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an. Gazele vor fi livrate la punctul de intrare Vadu în Sistemul Național de Transport al gazelor naturale din România.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la Doina şi patru sonde de producţie la Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor (STG).

„Suntem încântați că am încheiat acest acord important pentru vânzarea gazelor noastre. BSOG lucrează în mod constant pentru realizarea tuturor etapelor rămase din proiect pentru a ajunge în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea lua decizia de a investi. Rezultatul evaluării impactului Legii Offshore asupra proiectului rămâne un factor cheie în stabilirea luării unei decizii favorabile de a investi”, a declarat domnul Mark Beacom, CEO-ul BSOG.

Edouard Neviaski, CEO-ul diviziei ENGIE Global Energy Management, a declarat: „ENGIE este mândră să susțină partenerii proiectului MGD și așteptăm cu nerăbdare să gestionăm prima producție de gaze naturale din Marea Neagră, o sursă nouă şi foarte interesantă în România. Gazele din proiectul MGD pot reprezenta o sursă stabilă de aprovizionare pe termen lung care să asigure dezvoltarea poziției ENGIE în România și în regiune și credem că acest lucru va îmbunătăți siguranţa aprovizionării cu gaze pentru România în anii următori.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata