Bode: Până la finalul anului, se va lucra pe încă 180 de km de reţea de drumuri, cu o valoare a lucrărilor de 4 miliarde de lei

0 13

În prezent a emis ordine de începere a lucrărilor pentru obiective însumând aproximativ 131 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale, de aproape 3 miliarde de lei, iar până la sfârşitul anului ar putea fi emise ordine de începere a lucrărilor pentru alţi circa 45 de kilometri, în valoare de circa un miliard de lei, a emis astfel, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), a declarat, marţi, ministrul de resort, Lucian Bode.

„Până în luna noiembrie 2020, au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru obiective însumând aproximativ 131 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale în valoare de aproximativ 3 miliarde de lei. Credem că, până la finele anului, vom reuşi să emitem ordine de începere e lucrărilor pentru încă aproximativ 45 de km de autostradă, drumuri expres, variante ocolitoare în valoare de aproape un miliard de lei. Până la finalul acestui an, se va lucra aşadar pe încă 180 de km de reţea de drumuri în plus faţă de momentul noiembrie 2019, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la aproximativ 4 miliarde de lei”, a afirmat Bode, într-o conferinţă de presă.

Şeful de la Transporturi a precizat că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, au fost încheiate proceduri de achiziţie publică şi semnate contracte noi pentru proiecte de investiţii (contracte de proiectare şi execuţie în domeniul rutier) a căror valoare se ridică la aproximativ 8,5 miliarde de lei, însumând 436 de kilometri, din care 192 km de autostrăzi şi drumuri expres.

„Diferenţa până la 436 (de kilometri – n. r.), respectiv 244 de km, fiind modernizarea drumurilor naţionale şi a variantelor de ocolire”, a subliniat oficialul.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata