Bogdan Chirieac: Brexit – rezultatul unei campanii de fake news; o naţiune a fost împinsă în aventură

0 100

Analistul politic Bogdan Chirieac apreciază că Brexit-ul reprezintă rezultatul celei mai mari campanii de fake news din istorie, în urma căreia o întreagă naţiune a fost împinsă într-o aventură, rezultatul fiind că Marea Britanie are "mari dificultăţi" în a părăsi familia unită europeană.

"Brexit-ul este rezultatul unei campanii de fake news. Practic, a fost, deocamdată, cea mai mare campanie de fake news din istorie. O întreagă naţiune a fost împinsă într-o aventură şi în momentul în care s-a ajuns în faţa faptului împlinit – realitatea de a se ieşi din Uniunea Europeană – nimeni nu are soluţii. Totul s-a bazat pe aberaţii, minciuni. Aşa cum mai vedem uneori şi în presa din România, pe diverse chestiuni, o naţiune întreagă s-a lăsat influenţată. Rezultatul a fost fără echivoc: 52% la 48% în favoarea Brexit, fără legătură cu realităţile, şi consecinţa a fost că Marea Britanie are mari dificultăţi în a părăsi familia unită europeană. Care sunt implicaţiile? Nu există 'deal' între Marea Britanie şi UE? Vorba doamnei Theresa May: mai bine să nu existe Brexit decât să nu existe 'deal', fiindcă asta înseamnă blocarea importurilor, exporturilor. Înseamnă blocarea transferului de forţă de muncă în interiorul UE. Marea Britanie a pierdut oricum statutul de mare capitală europeană a finanţelor. Deci, o întreagă naţiune riscă să treacă prin 20 de ani de mari probleme – nu sărăcie, fiindcă Marea Britanie nu e o naţiune săracă – din cauza unei campanii de fake news", a precizat Chirieac, miercuri, pentru AGERPRES.

El a adăugat că România, care deţine în această perioadă preşedinţia Consiliului UE, nu va fi pusă în situaţia de a lua decizii, ci doar de a consemna ceea ce se întâmplă, dar că în lipsa acordului privind Brexit cetăţenii români din Marea Britanie nu vor fi suficient de protejaţi în drepturile lor.

"România nu are ce face în poziţia în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x