Borbely: Un comitet interdepartamental se va ocupa de implementarea Strategiei pentru Dezvoltare Durabilă 2030

0 82

Consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a declarat joi că va fi înfiinţat, foarte curând, un comitet interdepartamental, condus de premier, care va lua decizii în privinţa implementării Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

"Departamentul pe care îl conduc, după un an de discuţii în care ne-am întâlnit cu mai mult de 1.200 de oameni, a finalizat Strategia de dezvoltare a României până în 2030. (…) După un an de discuţii cu toate segmentele societăţii, inclusiv cu tinerii, am finalizat, în luna noiembrie, printr-o hotărâre de guvern, această strategie. Greul acum începe, pentru că trebuie să concepem acea relaţie interinstituţională, care să o facă fezabilă şi să putem implementa acest nou concept. Sunt 17 obiective, 169 de ţinte. (…) Vom înfiinţa în curând un comitet interdepartamental, condus de prim-ministru, pentru că trebuie să se ia decizii în ceea ce priveşte implementarea acestei strategii. Acest comitet va analiza de 2-3 ori pe an, cel puţin, cum implementăm în diferite domenii, începând cu educaţia, terminând cu sănătatea, cu infrastructura, cu statul de drept", a explicat Laszlo Borbely la Palatul Victoria, la începutul conferinţei "Contribuia asociaţiilor de tineret la implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

El a adăugat că va propune ca, pe lângă acest comitet interdepartamental, să fie înfiinţat şi un consiliu consultativ, format din "înţelepţii neamului în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă", oameni foarte bine pregătiţi din sfera academică, dintre cei care şi până acum au fost implicaţi în aceste activităţi, care să asigure baza ştiinţifică, analize, studii pentru luarea unor decizii politice importante.

"Vom înfiinţa nuclee de oameni bine pregătiţi la diferite ministere, fără să fie posturi în plus neapărat, ci…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata