BREXIT | Dăncilă, despre eşecul Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE: „Suntem pregătiţi pentru a oferi soluţii cetăţenilor noştri, indiferent de scenariu”

0 115


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că autorităţile române sunt pregătite să ofere soluţii românilor care muncesc şi studiază în Regatul Unit indiferent de scenariul care se va contura, privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Respectăm votul de marţi seara din Camera Comunelor şi sperăm că Marea Britanie va veni cât mai repede cu soluţii concrete privind etapele următoare, astfel încât retragerea din Uniunea Europeană să afecteze cât mai puţini cetăţeni şi mediul de afaceri. Considerăm că acordul de retragere oferă un fundament juridic solid, care limitează consecinţele negative generate de Brexit. Vreau să subliniez faptul că Executivul român s-a preocupat în permanenţă de respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care studiază şi muncesc în Marea Britanie”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a menţionat că Brexit-ul este unul dintre cele mai complexe dosare aflate pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE.

În plus, şefa Executivului a menţionat că, încă de la începutul procesului de negociere, a fost creat un mecanism interministerial pentru problematica Brexit, care urmăreşte cu atenţie modalitatea în care prevederile acordului sunt implementate, astfel încât cetăţenii români rezidenţi în Marea Britanie să nu fie afectaţi.

„Suntem pregătiţi pentru a oferi soluţii cetăţenilor noştri care muncesc sau studiază în Regatul Unit indiferent de scenariul pe care va evolua ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a mai spus Dăncilă, în şedinţa Executivului.
Parlamentarii britanici au respins acordul negociat de May, cu UE pentru Brexit, cu 432 de voturi împotrivă şi doar 202 pentru, dar…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x