Brexit şi comunitatea românească, subiecte discutate de ministrul Intotero cu ambasadorul Marii Britanii

0

Brexit, comunitatea românească din Marea Britanie şi o mai bună informare a acesteia cu privire la acest subiect, precum şi evenimentele organizate de România pe durata Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene au fost discutate, miercuri, de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, şi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Andrew Noble, în cadrul unei întrevederi ce a avut loc la sediul MRP.

"Ministrul a salutat sprijinul acordat de Marea Britanie comunităţii românilor stabiliţi pe teritoriul său, inclusiv tinerilor care şi-au derulat sau îşi derulează studiile în Regatul Unit. Totodată, Natalia-Elena Intotero a făcut referire la climatul de nesiguranţă din rândul comunităţii româneşti de pe teritoriul britanic, care este îngrijorată cu privire la viitorul post-Brexit. Ministrul a subliniat că prioritatea autorităţilor române, în contextul Brexit şi al PRESCONS 2019, sunt interesele cetăţenilor europeni şi că rolul României este în primul rând acela de a acţiona ca mediator şi ca promotor al dialogului", se arată într-un comunicat al MRP remis AGERPRES.

Ministrul Natalia Intotero a prezentat demersurile MRP în vederea unei cât mai bune informări a românilor din Marea Britanie cu privire la Brexit. În cadrul ministerului funcţionează un comitet intern de lucru pentru Afaceri Europene care se ocupă şi de monitorizarea evoluţiilor privind procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în vederea informării cetăţenilor români stabiliţi pe teritoriul britanic.

De asemenea, MRP se află în dialog permanent cu MAE şi cu misiunea diplomatică a României la Londra, precum şi cu oficiile consulare ale României şi a creat o adresă de mail dedicată, [email protected], unde cetăţenii români din Regatul Unit transmit întrebări legate de viitorul lor pe teritoriul britanic. Principalele preocupări ale acestora ţin de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close