Bryan Adams îşi cere scuze pentru o tiradă pe Instagram

Foto; BBC.com
0 18

Cântăreţul canadian Bryan Adams şi-a cerut scuze marţi pentru un mesaj pe care l-a publicat pe reţelele sociale, în care dădea vina pentru noul coronavirus pe “mâncătorii de lilieci, pe comerţul din pieţele cu animale vii şi pe unii bastarzi lacomi care produc virusuri”, relatează Reuters.

Adams, care a cunoscut faima internaţională în 1984 datorită unor hituri precum “Summer of ’69” şi “Heaven”, a făcut aceste comentarii într-un mesaj publicat luni pe Instagram despre anularea, din cauza pandemiei de COVID-19, a concertelor pe care trebuia să le susţină la Royal Albert Hall din Londra.

Născut în Kingston, Ontario, Adams trăieşte în prezent în Londra şi este vegan.

Mesajul a fost intens criticat pe reţelele sociale, iar Amy Go, care prezidează Consiliul Naţional Chinezo-Canadian pentru Justiţie Socială, a declarat pentru Canadian Broadcasting Corp că aceste comentarii ale artistului au fost “atât de rasiste”

Adams a publicat marţi pe Instagram un mesaj în care a scris că nu are nicio scuză şi că nu a vrut decât să vorbească “despre cruzimea oribilă împotriva animalelor din aceste pieţe de animale vii ca fiind posibila sursă a virusului şi să promoveze veganismul”.

Mulţi cercetători cred că virusul provine dintr-o piaţă de animale vii din Wuhan, China, deşi o teorie conform căreia virusul ar fi ieşit dintr-un laborator din Wuhan a câştigat teren în ultimele săptămâni.

Institutul de Virologie din Wuhan a negat acuzaţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că dovezile sugerează ca noul coronavirus provine de la animale, “cel mai probabil” de la lilieci, de unde s-a răspândit la oameni printr-o gazdă animală intermediară, şi că nu există dovezi care sugerează că a fost creat de oameni.

În mai multe ţări s-a constatat o creştere a frecvenţei atacurilor rasiste comise împotriva persoanelor de origine asiatică în contextul pandemiei provocată de noul coronavirus.

Luna trecută, compania canadiană producătoare de îmbrăcăminte Lululemon Athletica Inc şi-a cerut scuze după ce unul dintre art directorii săi a promovat comercializarea online a unui tricou sub numele “Orez cu liliac prăjit”, notează Reuters.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x