Bucharest Start-up City pentru micii antreprenori

0

Bucharest Start-up City este un program de finantare dedicat start-up-urilor din Municipiul Bucuresti, initiat de Primaria Capitalei, ce vizeaza sustinerea a minimum 200 de beneficiari, cu o suma maxima de 50.000 euro/ beneficiar.

Acest program a fost demarat din dorinta de a sustine antreprenorii care doresc sa inceapa noi afaceri si pentru a crea noi locuri de munca in Bucuresti. Tinerii care au initiative benefice de afaceri, dar care nu au posibilitatea materiala sa-si implementeze proiectele, vor avea acum ajutorul de care au atat de mult nevoie. Asadar, acest program va reprezenta o sansa atat pentru cei care doresc sa-si deschida propria afacere cat si pentru Bucuresti, care va contribui astfel la dezvoltarea si infrumusetarea orasului.

Cheltuielile eligibile in cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investitia in echipamente, cu achizitia de autovehicule / autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii in mediul online, cheltuieli necesare pentru achizitia de software etc.

Conditiile de eligibilitate ale acestui program vizeaza infiintarea intreprinderii pentru care este solicitata asistenta financiara pe raza Municipiului Bucuresti, dupa data de 1 ianuarie 2019 – sediul social, precum si punctul de lucru trebuie sa fie in Bucuresti.

Departajarea aplicatiilor se va realiza printr-un proces de selectie, structurat in trei etape distincte, principalul element de diferentiere a aplicatiilor primite fiind calitatea lor si implicarea asociatilor in dezvoltarea respectivei afaceri. Mai exact, selectia aplicatiilor finantate se va realiza in urma verificarilor administrative si de eligibilitate (faza A), a evaluarii tehnico-financiare (faza B, conform grilei de evaluare aflate la finalul acestei scheme de minimis) si a fazei de interviuri / pitch (faza C). In faza C a evaluarii vor participa doar primele 250 de aplicatii selectate in urma ordonarii din faza B a procesului de evaluare. Domeniile de activitate eligibile sunt: industrii creative, IT, productie/servicii, comert

Incepand cu data de 13.03.2019, proiectul se afla in dezbatere publica timp de 45 de zile calendaristice (30 de zile lucratoare). Dupa incheierea etapei de dezbatere publica, regulamentul va fi supus votului CGMB, urmand ca dupa aprobarea acestuia in Consiliul General, sa inceapa perioada de depunere a planurilor de afaceri.

Timp de 10 zile, cei interesati pot trimite recomandari asupra regulamentului Bucharest Start-up City. Proiectul are ca principale obiective finantarea de start-up-uri in acord cu dezvoltarea inteligenta a Municipiului Bucuresti, precum si atragerea tinerelor talente antreprenoriale si este implementat pe baza unui parteneriat incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Antreprenorii trebuie sa obtina, pe intreaga perioada a pregatirii proiectului, mai multe documente justificative necesare. Este vorba, printre altele, de obtinerea unor oferte financiare si tehnice pentru investitiile planificate. De asemenea, solicitantul trebuie sa predea firmei de consultanta alte documente, precum:

  • documente justificative pentru inregistrarea societatii;
  • situatii financiare incheiate pentru exercitiul financiar anterior;
  • documente justificative pentru resursele umane implicate in proiect (CV-uri, diplome, calificari, experienta anterioara, atributii si responsabilitati in cadrul proiectului).

Intarzierea obtinerii acestor documente poate conduce la depasirea sau prelungirea termenelor de realizare a proiectului in ansamblul sau.

Waterboyz le pune la dispozitie celor care doresc sa beneficieze de programul Bucharest Start-up City o serie de facilitati pentru a-si deschide propria lor afacere.

Asiguram consultanta de specialitate privind tot ceea ce presupune intrega procedura pentru amenajarea unui loc de joaca, punanad-va la dispozitie o intreaga gama de produse.

Sursa: News 24 Romania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close