Budăi, despre retragerea Olguţei Vasilescu: Orice persoană cu o experienţă în spate e o pierdere pentru orice Guvern

Orice persoană care are o experienţă în spate este o pierdere pentru orice Guvern, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marius Budăi, în legătură cu decizia Liei Olguţa Vasilescu de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, el precizând că acest lucru nu reprezintă o ''cedare'' a PSD în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Doamna ministru a luat o decizie, e decizia dumneaei unilaterală, iar noi avem for care se denumeşte Comitetul Executiv Naţional, unde se vor face propuneri şi se va da şi votul pentru susţinerea acelor persoane. (…) Orice persoană care are o experienţă în spate – şi vorbim şi de experienţă administrativă, în calitate de fost primar, şi experienţă ministerială – este o pierdere pentru orice Guvern", a afirmat Budăi, la Parlament.

Întrebat dacă Olguţa Vasilescu va candida pe listele PSD pentru europarlamentare, Budăi a spus: "Noi cu toţii, chiar şi dumneavoastră şi eu, avem posibilitatea şi garanţia dată de Constituţie să candidăm unde dorim".

"În calitate de membru al PSD voi susţine întreaga listă pe care o va depune şi o va susţine partidul pentru europarlamentare", a adăugat ministrul Muncii.

El a arătat că nu vede ca pe o ''cedare'' în faţa preşedintelui această retragere a Olguţei Vasilescu.

Despre o eventuală sesizare la CCR pe acest subiect al numirii miniştrilor, Budăi a precizat: "Eu nu fac parte din conducerea partidului, însă vă spun cu siguranţă că se va lua această decizie probabil în intervalul următor sau s-a considerat că trebuie să cedăm noi şi să ne continuăm activitatea".

Marţi, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata