Bugetul de stat pe 2019, o nouă amânare în Guvern. Şedinţa de marţi nu va mai avea loc. Dragnea, în negocieri cu UDMR, la Parlament


Bugestul de stat pe 2019 nu va fi adoptat nici marţi, în Guvern. Şedinţa anunţată iniţial, neoficial, de liderii PSD, nu va mai avea loc, astfel că o dată probabil pentru adoptarea proiectului ar putea fi vineri.

Între timp, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea are discuţii cu parlamentarii din coaliţie, dar şi cu conducerea UDMR. Dragnea speră că UDMR va susţine, la vot, proiectul de buget, deşi Kelemen Hunor, liderul Uniunii, a anunţat deja că „împărţirea banilor către autorităţile locale nu este corectă şi nici acceptabilă, consiliile judeţene pierzând între 17 şi 70 de milioane de lei. UDMR şi-a anunţat intenţia de a depune amendamente la proiectul prezentat de Ministerul Finanţelor.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că nu ştie dacă proiectul de buget pe anul 2019 va fi aprobat în Guvern marţi, întrucât nu este membru al Executivului şi nu a discutat cu premierul sau cu alţi miniştri pe acest subiect.

„Eu nu fac parte din Guvern. Vă rog ca această întrebare să o adresaţi Executivului”, a declarat Tăriceanu, luni, la Senat, întrebat când va fi aprobat proiectul de buget pe 2019 în Guvern.

Întrebat când va ajunge proiectul în Parlament, el a spus: „După ce se aprobă în Guvern, în şedinţă de Guvern, după aceea Guvernul trimite, după cum ştiţi, bugetul la Parlament, dar nu am posibilitatea în momentul de faţă să anticipez”.

Tăriceanu nu a dorit nici să confirme, nici să infirme că proiectul de buget va fi aprobat marţi în şedinţă de Guvern. „Dacă aveţi informaţii, eu nu vi le pot confirma, nu am discutat cu membrii Guvernului sau cu primul ministru ca să vă pot da mai multe lămuriri”, a spus preşedintele Senatului.

Liderul PSD Liviu Dragnea…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata