Buşoi: PNL Bucureşti cere primarului Firea un plan de urgenţă pentru modernizarea sistemului de termoficare

121

PNL Bucureşti solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, un plan de urgenţă pentru modernizarea sistemului de termoficare şi demiterea administratorilor RADET, a declarat, vineri, preşedintele filialei, Cristian Buşoi.

"PNL filiala Bucureşti cere doamnei primar Gabriela Firea un plan urgent de investiţii şi modernizarea sistemului de termoficare şi demiterea de urgenţă a celor doi administratori RADET – judiciar şi special -, care nu au reuşit de aproape doi ani şi jumătate să propună un plan de reorganizare viabil şi apoi adoptarea şi aprobarea planului bazat pe obiective concrete. Şi dacă nu există specialişti în echipa domniei sale care să-i pună la dispoziţie un astfel de plan, PNL se oferă să i-l pună la dispoziţie", a spus Buşoi într-o conferinţă de presă.

El a prezentat câteva soluţii pentru RADET, respectiv trasferul de afacere către o companie nouă înfiinţată legal, condusă de oameni cu experienţă, stimularea unui sistem competitiv cu mai mulţi furnizori privaţi, pregătirea, finanţarea şi implementarea unui plan accelerat de investiţii în două etape, până în 2022 şi până în 2023.

"În tot sistemul e nevoie de eficientizare, de investiţii, de noi surse de producţie, de limitarea pierderilor, nu doar în sistemul de transport şi distribuţie, dar şi în sistemul de producţie", a arătat Buşoi.

Liberalul a criticat situaţia de la RADET, "un dezastru de administrare şi planificare a administraţiei PSD de la nivelul Capitalei".

"Frigul din casele oamenilor este rezultatul unui şir de decizii greşite şi al nepriceperii administraţiei PSD din Capitală. Prima decizie proastă a fost aceea care a băgat RADET şi ELCEN în insolvenţă blocând investiţiile în loc să facă un transfer către o companie legal constituit. Apoi, primăria s-a gândit să cumpere centralele ELCEN şi tot ceea ce ţinea de retehnologizare trebuia făcut prin finanţare a UE sau a BEI. Primăria…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata