ByteDance este în negocieri preliminare privind listarea aplicaţiei chineze Douyin în Hong Kong

Foto: time.com
0 1

Actual, ByteDance, proprietarul TikTok, discută listarea aplicaţiei sale chineze de video-sharing Douyin în Hong Kong, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În acest context, cu câteva săptămâni în urmă, oficialii companiei chineze ByteDance au analizat potenţialele scenarii şi s-au întâlnit cu câteva bănci de investiţii pentru a discuta o astfel de posibilitate pentru Douyin, susţin sursele.

Astfel că TikTok nu este disponibilă în China, iar Douyin este echivalentul chinez al TikTok.

În acest sens, băncile de investiţii efectuează cercetări şi analize în legătură cu listarea separată Douyin, a explicat o altă sursă.

Însă purtătorul de cuvânt al Douyin nu a dorit să comenteze informaţia.

În data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

Iar în septembrie, ByteDance, Oracle şi Walmart au anunţat că au ajuns la un acord care să satisfacă solicitările exprimate de preşedintele Donald Trump pentru ca operaţiunile din Statele Unite ale TikTok să fie vândute unei firme americane.

În contextul internetului, aplicaţia de video-sharing TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x