Calendar ortodox 18 decembrie. Milioane de români poartă numele Sfântului prăznuit azi

Conform calendarului ortodox, pe data de 18 decembrie, milioane de români poartă numele Sfântului prăznuit astăzi.  Așadar, în ziua a opsprezecea a lunii decembrie, îl pomenim pe Sfântul Mucenic Sebastian și Zoe, soția lui, dar și a celor împreună cu el: Tranchilin, Nicostrat, Claudie, Castor, Tiburtie, Castul, Marcelin și Marcu.

Dintre acești sfinți mucenici, Sebastian a făcut parte din senatul român de pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian.  De loc era din orașul Milan și a adus pe mulți la dreapta credință.

Calendar ortodox 18 decembrie. Milioane de români poartă numele Sfântului Mucenic Sebastian

Marcelin și Marcu erau frați buni și oameni cu minte, iar din cauza neamului și a bogăției, au stat destul de mult timp închiși în temniță. De asemenea, aceștia au fost supuși la multe feluri de chinuri, ba chiar erau aproape de momentul în care puteau rămâne fără cap.

Calendar ortodox 18 decembrie. Milioane de români poartă numele Sfântului prăznuit aziDintre acești sfinți mucenici, Sebastian a făcut parte din senatul român de pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian

Tranchilin, tatăl lor, elin, și mama lor Maria, erau mereu aproape de ei pentru a-i împiedica prin plânsetele lor să sufere pentru Hristos. Poate că s-ar fi întâmplat așa, dacă fericitul Sebastian n-ar fi pășit atunci cu îndrăzneală, el, cel dintâi, și n-ar fi crezut cu tărie.

Tranchilin, tatăl lui Sebastian, a scăpat de boală prin credință

Mai mult, acesta a tras în credință nu numai pe Marcelin și Marcu, ci și pe tatăl lui, pe care l-a învățat credința creștină adevărată. De altfel, îndată prefectul, tatăl lui Sebastian, a chemat la dânsul pe acesta și pe preotul Policarp și le-a cerut să-i facă parte de mântuire și să-l vindece de boala de care suferea. Ulterior, Tranchilin a scăpat de boală, a crezut în Hristos din tot sufletul și a zdrobit idolii din casa lui, apoi s-a botezat.

Calendar ortodox 18 decembrie. Milioane de români poartă numele Sfântului prăznuit aziÎn cele din urmă, aceștia au fost chinuiți în multe feluri și și-au…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata