Calendar Ortodox 25 noiembrie- Sfânta Muceniță Ecaterina

Calendarul Creștin Ortodox indică azi, 25 noiembrie, prăznuirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Pe vremea acesteia, anii 304, a trăit împăratul Maximilian. Sfânta era descrisă cu un trup înalt și fiind foarte frumoasă. Aceasta știa toate învățăturile grecești și latinești din Homer și Virgiliu. De asemenea, era cunoscătoare a mai multor dialecte. A fost chinuită pentru mărturisirea credinței în Hristos.

Înțelepciunea sa și felul în care simțea oamenii și se înțelegea cu ei i-au făcut pe mulți să fie alături de aceasta în continuarea cuvântului Domnului. Sfânta Muceniță Ecaterina, prăznuită pe 25 noiembrie „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”, așa i s-a descoperit lui Iisus Hristos. Se pare că aceasta are parte și de a doua viziune cu Maica Domnului împreună cu prunctul, iar din cauza faptului că nu era atunci creștină, nu a putut să vadă fața pruncului.

Sfânta Muceniță Ecaterina, prăznuită pe 25 noiembrie

Sfânta Muceniță Ecaterina a suferit mult la sfârșitul vieții sale, fiind condamnată la o moarte cumplită. Aceasta a fost zdrobită de patru roți, drept pedeapsă pentru credința sa în Domnul Iisus Hristos.

Trupul sfintei a fost luat de către îngeri, iar mai apoi a fost dus pe Muntele Sinai. Rămășițele ei vor fi descoperite de către un călugăr, la poalele mânăstirii din care făcea parte.

Trupul Sfintei Mucenițe Ecaterina

Apreciată pentru înțelepciunea și bunătatea sa, trupul a fost păstrat cu sfințenie de călugări în acel loc, mai apoi a fost a dus și în alte părți. „Cu intelepciunea ca şi cu razele soarelui ai luminat pe filosofii cei pagani şi ca o luna prealuminoasa, care stralucea in noaptea necredintei, intunericul l-ai gonit; iar pe imparateasa ai incredintat-o, dimpreuna şi pe prigonitorul l-ai mustrat,…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata