Călin Popescu Tăriceanu, audiat în comisia juridică a Senatului, cu privire la dosarul DNA în care se cere ridicarea imunităţii parlamentare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, este audiat marţi, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică. Comisia trebuie să elaboreze un raport, care va fi supus votului în plenul Senatului. Pentru ridicarea imunităţii parlamentare a preşedintelui forului legislativ este nevoie de jumătate plus unu din voturile senatorilor.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta „nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri”. El spunea că sunt 17.000 de pagini și că pe măsură ce citește dosarul, descoperă lucruri noi.

„E un volum foarte mare de informații care trebuie parcurs și în referatul pe care l-a trimis DNA, cu bună știință, au pus numai lucrurile care duc la o anumită concluzie, concluzia clară că eu aș fi vinovat. Când stau și citesc declarațiile celor care au fost chemați ca martori văd cu totul și cu totul altceva”, a spus Tăriceanu.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Prima reacţie a lui Tăriceanu, după ce DNA a cerut începerea urmăririi sale penale:

„Nu facem decât să arătăm și mai pregnant cum funcționează justiția în România. Senatul va urma procedurile care se fac în atfel de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata