Care este limita pentru cantitatea de clor din apa de la robinet

Situația cu clorul din apa de la robinete de zilele acestea a fost pe buzele tuturor. Mulți se întreabă oare cât clor există în apa pe care o bem și care este limita. Se pare că situația în cauză este urmare a topirii zăpezii. Efectul mirosului de clor resimțit va dispărea de tot, momentan este în scădere încă din data de 29 ianuarie. Specialiștii anunță, într-un comunicat, că acesta își va face dispariția de tot în cursul zilei de miercuri. ”Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița.

Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019”, arată comunicatul transmis de Apa Nova, la solicitarea HotNews.ro.

Apa de la robinet, plină de clor!

„Noi o scoatem la o cifră de 0,25 de unităţi, în condiţiile în care valoarea normală acceptată este de 5″, explică acesta, adăugând că au fost situaţii când s-a obţinut apă potabilă dintr-un grad de 2000 de ori mai mare.

Apa de la robinete, plină de clorApa de la robinete, plină de clor

„În 2005, când au fost acele ploi puternice care au dus la inundaţii la mai multe zone din tară, la gura de captare de la Crivina am scos apa potabilă dintr-un Argeş cu o cifră de turbiditate de 10000 de unităţi. Practic am scos apă din nămol”, a vorbit directorul uzinei, Adrian Stancu, despre o situație din trecut a apei din București.

Reclamațiile consumatorile apei cu clor:

”Apa Nova Bucureşti să…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata