Care sunt efectele automatizării?

124

Companiile globale plănuiesc să recalifice peste o treime (34%) din forţa de muncă, în următorii trei ani, ca urmare a transformării tehnologice, arată rezultatele celui recent studiu Deloitte Automation with Intelligence, dat publicităţii marţi.

Astfel, două treimi (68%) dintre liderii de afaceri au apelat la automatizare pentru a răspunde pandemiei de COVID-19, iar 23% dintre respondenţi au spus că au acordat prioritate automatizărilor care au îmbunătăţit rezilienţa organizaţiei.

Iar aproape jumătate dintre cei chestionaţi au afirmat că folosesc, deja, astfel de servicii în demersul de automatizare, în timp ce o treime (31%) au accelerat investiţiile în soluţii de automatizare stocate în cloud ca răspuns la pandemie.

Studiul Deloitte relevă, că interesul organizaţiilor de a apela la tehnologii de automatizare este în creştere, 73% dintre acestea iniţiind acest proces, cu un sfert mai mult faţă de anul trecut. În acelaşi timp, 13% din totalul celor intervievaţi susţin că organizaţia lor foloseşte peste 50 de soluţii de automatizare, în creştere de la 8% în 2019 şi 4% în 2018.

În acest sens, cea mai răspândită tehnologie de automatizare este robotizarea proceselor (78%), urmată de recunoaşterea facială optică sau inteligentă – cu 51%, managementul proceselor de business (BPM) – pondere de 36%, şi inteligenţa artificială (AI) – de 34%.

În prezent puţin peste un sfert (26%) dintre companiile folosesc tehnologii de automatizare în faza de testare şi 38% dintre cele care implementează şi-au exprimat interesul crescut faţă de adoptarea acestora.

„Cu doar 38% dintre organizaţii având definite procese mature şi doar 37% dintre acestea declarând că au standarde adecvate controlate de un centru de excelenţă dedicat automatizării, fragmentarea proceselor şi faptul că nu sunt pregătite din punct de vedere IT rămân cele mai importante bariere, ca şi în ultimii doi ani”, se menţionează în concluziile cercetării de specialitate.

Sondajul Deloitte a fost realizat la nivel global în rândul a peste 440 de directori din departamentele de IT, financiar şi operaţional, lideri responsabili cu automatizare şi de soluţii de servicii, din 29 de ţări, inclusiv România.

Aşadar,Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate şi care este prezentă şi în România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata