Carmen Dan: Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, o oportunitate de a transmite că aderarea la Schengen e un obiectiv naţional

Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, care se va desfăşura la Bucureşti, reprezintă o oportunitate pentru România de a transmite că aderarea la spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv naţional, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Oficialul român a subliniat că pentru România acest subiect este important, fiind de datoria sa să îl aducă în atenţia miniştrilor de Interne europeni.

"Discuţiile despre spaţiul Schengen vor reprezenta o tatonare a poziţiilor statelor membre faţă de viitorul acestui spaţiu. Este o oportunitate pentru România de a transmite încă o dată, inclusiv în acest format al miniştrilor de Interne, că aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv naţional la care românii sunt îndreptăţiţi să aibă mari aşteptări. Este datoria mea, ca ministru de Interne, să redeschid acest subiect şi să-l aduc în atenţia miniştrilor de interne. Despre acest subiect fiecare dintre noi – şi membrii Guvernului şi preşedintele ţării – avem datoria de a transmite, fiecare la nivelul său, faptul că pentru România acest subiect este unul important", a afirmat Carmen Dan, pentru AGERPRES.

Potrivit ministrului, agenda întrevederii de la Bucureşti mai include subiecte precum migraţia, combaterea terorismului sau cooperarea poliţienească, aflate pe lista de priorităţi în perioada Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

"În ceea ce priveşte migraţia şi azilul, subiecte aflate pe agenda de discuţii şi care sunt în strânsă legătură cu buna funcţionare a zonei Schengen, din datele tehnice care ne parvin permanent din grupurile de lucru, Preşedinţia română a început în forţă discuţiile pe principalele dosare aflate pe masa de lucru, iar asta ne dă speranţa că împreună cu statele membre vom putea ajunge la soluţii concrete în aceste şase luni", a adăugat Carmen Dan.

La Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne, care se desfăşoară în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata