Carmen Dan, despre aderarea României la spaţiul Schengen: „A existat o tatonare a statelor membre, ne dorim să fim primiţi chiar pe mandatul preşedinţiei noastre”

0 108


Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi că, în cadrul reuniunii informale a JAI, care se desfăşoară la Parlament, a existat o tatonare cu privire la extinderea spaţiului Schengen. Ea a menţionat că va continua discuţiile cu omologii săi din statele care se opun aderării României la spaţiul de liberă circulaţie şi a precizat că România şi Bulgaria merită să fie primite pe mandatul ţării noastre la preşedinţia Consiliului UE.

„În privinţa spaţiului Schengen, discuţiile au fost purtate în jurul măsurilor pe termen scurt şi mediu pe care statele membre le consideră a fi necesare pentru a restabili buna funcţionare a acestei zone, funcţionare afectată de crizele generate de terorism şi migraţie prin care Uniunea a trecut în ultima perioadă. În context, a existat o tatonare a statelor membre în ceea ce priveşte extinderea spaţiului Schengen, în paralel cu implementarea mecanismelor care oferă un plus de securitate. Ca preşedinte în exerciţiu al Consiliului JAI, dar mai ales ca ministru de Interne român, voi continua discuţiile la nivel bilateral cu miniştrii de Interne ai statelor care se opun acestui proces de extindere, având convingerea că acest efort va fi unul susţinut şi de colegii mei din Guvern şi de către preşedintele României”, a spus Carmen Dan, la conferinţa comună susţinută alături de comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, după reuniunea informală a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor interne din UE, care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne a subliniat că România îşi doreşte să adere la Schengen în timpul mandatului său la şefia Consiliului UE.

„Ne-am dorit să existe această…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x