Cary Joji Fukunaga, regizorul serialului „True Detective”, angajat de Apple pentru a regiza o miniserie TV

Foto: techreplubic.com
0 2

Grupul Apple a încheiat un acord cu cineastul Cary Joji Fukunaga, cunoscut pentru regia primului sezon al serialului „True Detective” şi a celui mai recent film din seria „James Bond”, intitulat „No Time to Die”, pentru a regiza o miniserie TV despre cel de-Al Doilea Război Mondial, ai cărei producători vor fi Steven Spielberg şi Tom Hanks, relatează EFE.

În cadrul acestui proiect intitulat „Masters Of The Air”,  care a început să fie dezvoltat de platforma HBO, a ajuns, în cele din urmă, la serviciul de streaming Apple TV+, care devine din ce în ce mai relevant în industria audiovizuală graţie unei strategii agresive de atragere a vedetelor de cinema.

Pentru viitor, datorită actualului acord cu Fukunaga, dezvăluit de portalul de specialitate Deadline, ar putea include şi dezvoltarea altor producţii de televiziune, un domeniu în care regizorul, deşi mai puţin cunoscut de public, a excelat cu serialele „True Detective” şi „Maniac”. El a fost totodată scenarist al filmului „It”.

Astfel, „Masters of the Air” va fi cea de-a treia miniserie TV dintr-o saga produsă de Steven Spielberg şi Tom Hanks şi va da continuitate celor două povestiri anterioare produse de HBO, „Band of Brothers” şi „The Pacific”. Ambele producţii au câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună miniserie TV şi au primit în total 44 de nominalizări.

Şi potrivit Deadline.com, bugetul noii producţii va fi de aproximativ 200 de milioane de dolari, de altfel similar celor primite de filme precum „Mulan” şi „Tenet”.

În cele zece episoade, „Masters of the Air” va prezenta vieţile şi peripeţiile piloţilor care l-au învins pe Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În contextul celebrităţilor, în ultima perioadă de timp, Apple TV+ a atras figuri celebre din industria de televiziune, precum Jennifer Aniston, Oprah Winfrey şi Reese Witherspoon, alături de vedete ale marelui ecran precum Martin Scorsese, Sofia Coppola, Keira Knightley, Ewan McGregor şi Tom Hanks.

În acest domeniul al televiziunii, în primele sale 12 luni de activitate, platforma de streaming Apple TV+ a reuşit să-şi facă loc la gala premiilor Emmy, obţinând în total 18 nominalizări, departe însă de cele 160 primite de rivalul său actual, Netflix.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata