Castelul Cantacuzino – destinația perfectă pentru vacanța ta la munte

La bazele muntelui Zamora se observă minunatul Castel Cantacuzino, o construcție creată din piatră și cărămidă, reprezentând stilul autentic neoromânesc. Direct din curtea castelului, după ce ai ajuns în Bușteni, poți vedea cu ușurință Valea Prahovei și Crucea Caraiman.

În anul 1901, dintr-o cabană ponosită ce aparținea familiei Cantacuzino, s-au pus bazele acestui castel de azi. De construcție s-a ocupat arhitectul Grigore Cherchez și a fost terminată în anul 1911. Prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai avuți oameni ai acelor vremuri, a fost cel care și-a dorit să ridice acest monument arhitectural.

Însă, dacă nu ai trecut niciodată prin acest castel, află și tu acum de ce trebuie neapărat să îl vizitezi în această vacanță

Aleile din piatră ale castelului

Castelul cu o formă pavilionară are o suprafață de 3.148 mp. Această clădire cu pereți din piatră cioplită și acoperiș de țiglă, este realizată din demisol, parter și etaj. Aleile din jurul castelului sunt alei pavate cu piatră ce a fost cărată chiar din râurile din zonă. Acestea te duc spre fântâni arteziene dar și spre o grotă cu „voaluri” de apă, despre care s-ar ști că ar fi fost acolo chiar dinainte de construcția castelului.

Interiorul fastuos

Asemeni unui monument istoric, interiorul te cheamă să privești colecția deosebită de heraldică, ce reprezintă chiar portretele membrilor familiei Cantacuzino, dar și blazoanele familiilor de boieri ce au fost rude ale familiei nobile. Candelabrele, vitraliile, plafoanele cu grinzi pictate, balustradele de lemn, de piatră sau din fier forjat, toate realizate cu rafinament și finețe, parcă te invită să găzduiești o seară de bal.

Este un castel care a făcut față istoriei

Castelul a trecut prin diverse modificări de-a lungul anilor. În 1948 a fost naționalizat, iar mai apoi a devenit un sanatoriu al Ministerului de Interne. Din anul 2010 a fost redeschis…

Citeste continuarea Aici

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata