Cât câștigă comercianții de flori la începerea școlii

E forfotă mare în ajunul începerii şcolii, iar pentru clasicul buchet de flori, unii au făcut comenzi în avans. Într-o singură florărie de lux, de pildă, în ultimele zile s-au comandat aranjamente de 10.000 de euro.

Unii părinţi, în schimb, au renunţat la tradiţie şi vor să le dăruiască învăţătoarelor cărţi sau cutii cu bomboane, în loc de flori.

Maria intră de săptămâna viitoare în clasa a doua şi nu s-a hotărât ce cadou să îi dea învăţătoarei. Până acum, ea şi mama ei, ştiau ce vor să ducă în prima zi la şcoală.

Măma fetiței: “Flori şi un măr, pentru că aşa ştim de când eram noi mici.”

Dar acum s-au gândit să se alăture unei noi iniţiative lansată de părinţi care vor să ofere cărţi în locul clasicelor buchete de flori.

Măma fetiței: “Cred că e o iniţiativă interesantă. Nu mă simt şi nu ne simţim obligaţi să ducem flori sau altceva în prima zi de şcoală. Nu ne simţim obligaţi să ducem nimic. Dacă duci o floare, o carte, un măr, orice altceva, o duci pentru că simţi.”

De aceea, pentru prima zi de şcoală, şi florăriile au pregătit aranjamente speciale, cum ar fi buchetele de flori aşezate într-un ghiveci format numai din creioane colorate. Cele mai căutate flori în această perioadă rămân în continuare trandafirii, crinii, dar şi plantele de apartament.

În această perioadă, vânzările au crescut cu 20%. Într-o singură florărie, de exemplu, s-au comandat în această săptămână flori de peste 10.000 de euro.

Dacă vreţi să evitaţi cozile de luni dimineaţa, puteţi comanda flori sau cărţi din magazinele virtuale. Să vă asiguraţi însă că vor ajunge la timp.

sursa stirileprotv.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata