Câți români se tem de zbor și ce implicații are aviofobia pentru companiile aeriene?

214

Zborul cu avionul este o componentă esenţială a unei experienţe turistice sau de afaceri. Aviofobia poate fi nu doar un motiv pentru care mulți dintre noi renunță la vacanțe, ci și la deplasările în interes de serviciu, care pot aduce diferite oportunități. Odată cu creșterea numărului de curse aeriene, a crescut și numărul pasagerilor afectați de frică de zbor. Cât de mulți sunt însă în România și cum impactează ei companiile aeriene?

FricaDeZbor.ro, singurul proiect din România care tratează problematica aviofobiei – atât online, cât și offline, prin seminarii gratuite, a publicat recent primele date cu referire la această afecțiune a pasagerilor, obținute prin intermediul unui chestionar atent derulat.

Câți români se tem de zbor și de ce

Din totalul celor care au completat chestionarul “Frica de zbor la români”, 69,5% sunt de sex feminin, iar 30,5% sunt de sex masculin. O analiză sumară ne-ar putea duce cu gândul la faptul că ar exista de două ori mai multe femei aviofobe în România decât bărbaţi, ceea ce este însă fals. De fapt, persoanele de sex feminin au o capacitate mai mare de a-şi recunoaşte anumite „slăbiciuni” în public, în comparaţie cu persoanele de sex masculin. Această argumentaţie se bazează şi pe rezultatele studiilor făcute în alte ţări (SUA, UK, Canada etc.) care au arătat că diferenţele între numărul femeilor şi bărbaţilor afectaţi de aviofobie se încadrează…

Continuarea Aici

Sursa: SuperLifestyle.ro

Sursa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner