Cazul de la Caracal/Preşedintele Iohannis aşteaptă să îi fie prezentată în şedinţa CSAT o primă evaluare a situaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut ministrului de Interne şi directorului STS ca cercetările în cazul de la Caracal să fie desfăşurate cu maximă celeritate, aşteptând la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de marţi o primă evaluare asupra situaţiei, informează un comunicat transmis vineri seară de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis a avut în cursul zilei de vineri o serie de discuţii telefonice cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, precum şi cu directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel Sorinel Vasilca, "în legătură cu tragedia de la Caracal".

"Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfăşurate cu maximă celeritate şi le-a transmis că la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care va avea loc marţi aşteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situaţiei", se precizează în comunicat.

Preşedintele subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greşit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt "obligatorii".

"Pentru garantarea siguranţei românilor şi pentru a preîntâmpina situaţii similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Atât timp cât corupţia, incompetenţa, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenţi politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esenţială şi eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citeşte şi:

 

Cazul de la Caracal/ Protest tăcut în faţa sediului MAI

 

Pop, despre cazul de la Caracal: STS a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi în litera legii

 

Tăriceanu: În şedinţa CSAT de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata