CCR dezbate pe 19 decembrie confictul dintre Guvern şi Preşedinte, după ce Iohannis nu a semnat numirea a doi miniştri

0 115

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 19 decembrie sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională,  în urma  amânării de către preşedintele Klaus Iohannis a numirii miniştrilor la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis au avut termen până joi să transmită punctele de vedere cu privire la posibilul conflict juridic de natură constituţională.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi – Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională – Lia Olguţa Vasilescu.

Decizia a venit după o discuţie pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o, la Parlament, cu liderul PSD Liviu Dragnea.

„Singura situaţia incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis, prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante – mă refer la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această periodă, cred că este important interesul României. Ne dorim să exercităm cu succes preşedinţia rotativă în toate domeniile de activitate, iar acest lucru nu se poate face, doar conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din cabinet”, a spus premierul.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x