Ce artificii și petarde putem folosi de Sărbatori. Ce spune legea despre materialele pirotehnice

Ce artificii si petarde putem folosi de Sarbatori? Legea despre materialele pirotehnice este destul de drastică, iar sancțiunile pot fi atât penale, cât și contravenționale. Persoanele care nu vor respecta condițiile și termenii de utilizare ale produselor pirotehnice riscă amenzi sau chiar închisoare de la 3 luni la un an.

Dacă aveți de gând să folosiți materiale pirotehnice în locuri interzise ar trebui să vă mai gândiți o dată, deoarece acest lucru va duce la aplicarea unei amenzi contravenționale de la 3.000 la 6.000 de RON.

Legea materialelor pirotehnice

Ce artificii si petarde putem folosi de Sarbatori. Ce spune legea despre materialele pirotehnice

Dacă folosiți materialele pirotehnice și tulburați ordinea publică prin folosirea exagerată a petardelor, artificiilor, care provocă zgomot se vor putea aplica și prevederile art. 2 pct. 28 din Legea nr. 61/1991 adică amendă de la 200 RON la 1000 RON.

Comercializarea unor astfel de produse se va face de către persoanele fizice sau juridice autorizate, în caz contrar vânzătorul va fi sancționat cu o amndă de la 2.000 la 5.000 de RON. De asemenea, dacă produsele nu sunt inscripționate pe ambalaj, în limba română , a clasei din care fac parte, instrucțiuni de folosire, termenul de garanție, dar și pericolele la care se pot supune utilizatorii, precum și depozitarea, manipularea sau folosirea acestora va duce la o sancțiune cu amendă de la 5.000 la 7.500 de RON.

Amenzi usturătoare și pedeapsa cu închisoare pentru cei care nu respectă legea materialelor pirotehnice

Ce artificii si petarde putem folosi de Sarbatori. Ce spune legea despre materialele pirotehniceCe artificii si petarde putem folosi de Sarbatori. Ce spune legea despre materialele pirotehnice

Înainte de a cumpăra aceste articole ar trebui să te informezi și să conștientizezi că astfel de materiale sunt periculoase și pot pune în pericol integritatea corporală sau chiar viața.  Pot achiziționa materiale pirotehnice  din categoria 1 și P1 (focuri bengale, jerbe, artificii, steluțe,…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata