Ce companie din România a postat un anunțul de angajare?

3 min citire
Directorul STB, Adrian Criț a anunţat că a început o nouă procedură prin care vor fi angajați noi șoferi de autobuz.

În acest fel, şeful STB a completat cu faptul că de data aceasta selecția va fi mult mai atentă. “Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ”.

În plus, după anunțul privind noua procedură de angajare a șoferilor de autobuz, Adrian Criț a declarat faptul că s-au demarat plângeri penal pentru angajații responsabili de greva STB și că societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Potrivit directorului STB, în fiecare zi de grevă, societatea a pierdut aproximativ 4,8 milioane de lei.

În anunţul său, ”Am luat următoarele măsuri: am notificat toţi angajaţii vis-a-vis de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Am formulat plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă ilegală. Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă Adrian Criţ, directorul general al STB.

În acest sens, a fost declanşată procedura de angajare a ”mii de şoferi”.

Astfel, ”Pe site-ul STB astăzi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a mai declarat Criţ.

STB, în criză financiară după grevă

Directorul general al STB a precizat că a existat şi există în continuare disponibilitate la dialog şi la rezolvarea prolemelor, în limita bugetului.

În opinia sa, ”În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri  se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lcuru”, a mai precizat directorul general STB.

Din punct de vedere financiar, directorul Adrian Criş, a anunţat că, zi de zi, s-au pierdut 4, 8 milioane lei, prin neefectuarea prestaţiilor.

Aşadar, ”Decizia tribunalului este clară, sindicatul transportatorilor este direct responsabil, există imagini, înregistrări, de unde rezultă cine este responsabil”, a mai declarat Adrian Criţ.