Ce fel de persoane sunt eligibile pentru a beneficia de un implant dentar?

Sursa: Financiarul.ro.

Fabricat din titan și ceramică și renumit pentru proprietățile sale, implantul dentar este cel mai popular dispozitiv medical de înlocuire a dinților lipsă. Partea din titan a implantului are forma unui șurb și se fixează direct în os, ținând locul rădăcinii. Iar cea din ceramică reprezintă coronița implantului și îmbracă partea metalică având o culoare foarte apropiată de cea a dinților naturali. Pentru aspectul lor, implanturile dentare sunt extrem de apreciate în toate colțurile lumii. Dar în realitate, cât sunt ele de sănătoase pentru om și ce fel de persoane pot beneficia de ele?

 

Care este impactul unui implant dentar asupra sănătății?

Datorită faptului că atât titanul cât și ceramica sunt două materiale compatibile cu țesutul uman, care nu provoacă alergii, din acest punct de vedere un implant dentar este o alegere înțeleaptă. Există însă și o serie de riscuri la care pacienții se supun în urma procedurii medicale de inserție a unui implant și care se pot evita doar apelând la un medic dentist cu experiență în domeniu.

Riscul de infecție:

Infecția reprezintă cea mai mare amenințare pentru reușita unui implant dentar. De aceea, în urma inserției unui implant, medicul dentist recomandă respectarea unei serii de proceduri pentru igienizarea locului tratat. Firele de sutură folosite pentru coaserea gingiei pot incomoda la periaj și cel puțin până la vindecare, pentru o igienă bucală corectă, se recomandă folosirea apei de gură. În plus, chiar și cel mai mic semn de infecție reprezintă un semnal de alarmă și necesită un consult medical de specialitate.

Osteointegrare nereușită:

Scopul unui implant dentar este să fuzioneze cu osul în care este inserat pentru a putea lua locul unui dinte normal. Această fuziune se numește în termeni medicali osteointegrare și este vitală pentru succesul implantului. În cazul în care nu se produce osteointegrarea,…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata